2016 – Näringsliv

Emma Knaggård Wendt

29-åriga Emma får Kompassrosen för sitt banbrytande sätt att driva företag.

Emma Knaggård Wendt belönas för ett nytänkande och handlingskraftigt ledarskap. Hon har utvecklat sitt företag Edutain genom att kombinera det bästa av två världar. Emmas affärssinne har formats genom erfarenhet från både ideella värderingsstyrda organisationer och amerikanska bolag med affärsmål i fokus.

Med stort ideellt engagemang vid sidan av den egna utvecklingsresan drivs hon av att lära andra. Hon har grundat Young In Board Foundation för att beslut i styrelserum ska tas av yngre och äldre sida vid sida. Emma beskrivs som klok och modig – en ledare som får både människor och affärer att växa. Den 14 april tar hon emot Kompassrosen av H.M. Konung Carl XVI Gustaf, ett stipendium på 250 000 kr i kategorin näringsliv.

Emma har en fil.kand. i kommunikation och styrelseutbildningar från Michaël Berglund Board Value och Styrelseakademien i bagaget. Hon har haft styrelseuppdrag i Mattecentrum och Företagarna och är ordförande i Ung Cancer. Emma är grundare och vd för produktionsbolaget Edutain där starka och hållbara varumärken byggs med hjälp av liveproduktion och digital kommunikation.

– Jag är oerhört ärad för Kompassrosen. Näringslivet har lika mycket att lära av det ideella som det ideella av näringslivet. Vi måste tänka både affär och människa och tvärtom för att nå framgång och hållbara organisationer, säger Emma Kanggård Wendt.

Emma vill använda stipendiet för att bygga vidare på sin strategiska förmåga och utveckla sin ekonomiska kompetens.

– Stipendiet ger mig en möjlighet att fortsätta jobba för att få unga att tro på sin egen förmåga att förändra. För mig som ledare är handlingskraft min ryggrad och jag kommer aldrig sluta kämpa för att få andra unga att kliva in i beslutande rum, säger Emma Knaggård Wendt.

Om Kompassrosen

Kompassrosen är ett stipendium om 250 000 kr som delas ut av Stiftelsen Ungt ledarskap varje år. Stipendiet går tre unga ledare och förebilder från näringsliv, ideell sektor och offentlig sektor, som visat särskilt prov på mod, omtanke och handlingskraft. Hittills har 27 unga ledare fått stipendiet som ska ge unga ledare en möjlighet till fortsatt utveckling i gott ledarskap.

För mer information, kontakta:

Lina Hedin
Presskontakt Emma Knaggård Wendt
0739-67 97 72
lina.hedin@addinsight.se

Caroline Thunved
Kommunikationschef Scouterna
0702-48 74 00
caroline.thunved@scouterna.se

Vill du nominera en ung ledare? Ta reda på mer om hur en ansökan eller nominering fungerar här.