2014 – Näringsliv

Michel Issa

Michel Issa är 27 år och förutom grundare av Kenoro Camp och initiativtagare till flera internationella välgörenhetsprojekt, exempelvis World Aid Active, är han också konsult och föreläsare inom mångfald, integration och entreprenörskap. Han tilldelas Kompassrosen 2014 inom näringsliv för att han kombinerar omtanke med kreativitet och passionerad handlingskraft och på så sätt skapar nya verksamheter och samtidigt ljusa öppningar i svåra frågor som utanförskap, vilket ger samhället en värdegrundad tillväxt.

”När jag hjälper någon annan att lyckas så lyckas jag, eftersom ju mer man ger desto mer får man.”

När Michael Issa som lägerarrangör mötte för höga kostnader startade han själv en kursgård dit alla ska ha råd att komma. En ekonomisk tuff start kunde inneburit ett snabbt slut, men med ett hårt arbete och ett kontrollerat risktagande vändes utvecklingen. Det blev starten för ett entreprenörskap med starka grundvärderingar som förtroende, ärlighet och positivitet vilket gett upphov till så olika verksamheter som välgörenhetsprojekt till cykelförsäljning. Alla med samma driv och affärsmässighet.

Erfarenheterna av ekonomisk osäkerhet formade också en öppen ledarstil som bygger på att alltid agera som ett gott exempel och vara ärlig, även i motgång. ”Jag har lyckats med att delegera för att jag har visat vad för slags ledare jag är och det har lockat talangfulla ledare till mig, som jag kan delegera ansvar till för att föra vidare. ”

Genom att agera inom näringslivet och samtidigt behålla sina goda värderingar visar Michael Issa hur man utan stora resurser bakom sig kan skapa bestående värden genom att våga agera och för varje steg dra nytta av de möjligheter som det föregående öppnat. ”Stipendiet gör mig stolt och tacksam och ger mig lite bekräftelse på att jag är på rätt väg. Det ger mig drivkraften att fortsätta ha många bollar i luften och inspirera ännu fler. ”

Vill du nominera en ung ledare? Ta reda på mer om hur en ansökan eller nominering fungerar här.