2012 – Näringsliv

Arvid Morin

Arvid Morin var 23 år och grundare av Ung Omsorg när han 2012 fick Kompassrosen för att hans samhällsengagemang och ledarskap har gett ungdomar mod och möjligheter att utvecklas och på samma gång visat omtanke om våra äldre.

”Jag är övertygad om att när man låter människor själva äga ett problem tar de också ansvar och känner sig genuint motiverade när de når framgång.”

Under tiden som student på Handelshögskolan i Stockholm grundade Arvid Morin, tillsammans med två vänner, välfärdsföretaget Ung Omsorg som genom social omsorg skapar möten mellan gamla och unga, genom att anställa unga, som vanligtvis går kvar i skolan, att på tillgänglig tid gå en promenad med en äldre person eller spela ett parti schack. På så sätt kommer man åt både utanförskapet för de äldre och arbetslöshetsproblemen för de unga. Här har han också utvecklat en ledarstil som skiljer sig från den han själv mötte som ung, då han mötte chefer som var högljudda, tog mycket plats och hade enkelt att köra över folk för att driva igenom sina egna idéer. Med tydliga värderingar skapar han plattformar där unga människor genom anställning kan få utlopp för sin kreativitet och utveckla sitt ledarskap.

Arvid har fortsatt driva Ung Omsorg med sina kollegor efter att han mottog stipendiet.

Vill du nominera en ung ledare? Ta reda på mer om hur en ansökan eller nominering fungerar här.