2017

Andra Farhad

Andra Farhad, 23 år, är VD och grundare av Börshajen. Hon tog emot Kompassrosen för att hon ”med varm karisma och stor omtanke öppnar dörrar till en ny ekonomisk värld åt de som själva inte haft mod till förändring.”

Börshajen grundades med syfte att göra kapitalmarknaden tillgänglig för alla. Andra Farhad vill få fler grupper i samhället att engageras i sparande tidigt och på så vis skapa en trygg framtid.

Andra Farhad växte upp i Stockholmsförorten Fittja och förstod tidigt vad socioekonomisk utsatthet får för konsekvenser. Som 15-åring fick hon upp intresset att tjäna egna pengar, ett år senare tog hon alla sparpengar och satsade allt på en aktie. Det gick inte särskilt bra, men genom att lära sig om aktiemarknaden hon i dag blivit ett skicklig investerare i aktier. I dag delar hon med sig av sin kunskap till andra.

– Jag är så stolt över att få ta emot stipendiet. Det öppnar nya dörrar för mig – bland annat ett nytt nätverk av unga ledare och möjlighet att utveckla mitt personliga ledarskap. Min tanke om gratis utbildning väcktes när jag märkte att det fanns en stor efterfrågan på kunskap kring börsen. Genom att göra detta ger jag fler möjlighet till ett långsiktigt sparande som på sikt ger ett bättre liv, säger Andra Farhad.

Börshajen är en snabbt växande utbildningsplattform för sparande och investeringar. I fjol utbildades 1 200 personer och under våren startar nya utbildningar i städer som Malmö, Göteborg och Sundsvall. Ambitionen är att ge fler möjligheten att få en bättre privatekonomi och pension genom att börja investera i god tid. I kostnadsfria utbildningar lärs grunderna ut i vad man behöver veta för att bygga en lönsam portfölj. För att finansiera utbildningarna erbjuds företag annonsering och sponsring – i Börshajen-bilagan, digitalt och i events.

– Ett exempel på att vi gör skillnad är en ung ensamstående mamma som utbildade sig i höstas och gjorde sina första investeringar efter det. Nu i vår tog hon avkastningen, bokade en resa till Florida och fick tillsammans med sin son uppleva Disneyland, något hon aldrig trodde skulle bli verklighet. Det gör mig riktigt stolt, säger Andra Farhad.

Pressmeddelande: Börshajen Andra Farhad får Kompassrosstipendiet

Om Kompassrosen

Kompassrosen är ett stipendium om 50 000 kr som delas ut av Stiftelsen Ungt ledarskap varje år. Stipendiet går unga ledare och förebilder som visat särskilt prov på mod, omtanke och handlingskraft. Hittills har 34 unga ledare fått stipendiet som ska ge unga ledare en möjlighet till fortsatt utveckling i gott ledarskap.

För mer information, kontakta:

Rebecca Sundberg
Verksamhetsledare Stiftelsen Ungt Ledarskap
070-672 84 70
rebecca.sundberg@ungtledarskap.se

Vill du nominera en ung ledare? Ta reda på mer om hur en ansökan eller nominering fungerar här.