Andra Farhad om första året som Kompassrosstipendiat

I skrivande stund har det gått ganska precis ett år sedan jag fick telefonsamtalet som meddelade att jag är en av Kompassrosstipendiaterna 2017. Min första tanke var “Nej! Det kan inte vara sant, de måste ha misstagit sig!” Men det hade de inte gjort och för snart ett år sedan stod jag och tre andra stjärnor nervösa på slottet i Bernadottebiblioteket och tog skakigt emot stipendiet ur Kungens hand.

Året som gått har varit fyllt av känslor, tankar och nya möjligheter. Jag har blivit väldigt medveten om begreppet värderingar och hur viktigt det är i mitt ledarskap. Jag har aldrig tidigare reflekterat så mycket över det som jag gjort nu, och jag har pratat om mod, omtanke och handlingskraft med många i min omgivning. Förutom att jag upptäckt de egenskaperna hos mig själv och insåg hur viktigt det var för mig med värderingsstyrt ledarskap så började jag titta efter värderingar hos människor jag mötte. Detta ledde till att jag för första gången i mitt liv hittade två mentorer som jag kände mig trygg med och som hjälpt mig utvecklas i mitt ledarskap.

Under året kommer jag fortsätta jobba med mig själv och mitt ledarskap. Det är väldigt skönt att bli medveten om saker och ting, för så länge man är medveten om saker och ting kan man också jobba med det. Jag vill bli en bättre ledare och en bättre förebild. Jag är en prestations människa som sätter extremt höga krav på mig själv och jag vet att enda sättet för mig att nå mina mål är att ständigt förändras och förbättras. Det finns inget bättre sätt att göra det på än att jobba med sina värderingar och framförallt vara medveten om sina värderingar.

Året har gått otroligt fort och mycket har hänt sedan ceremonin på Slottet. Jag är så glad och tacksam för den möjligheten jag fick och för att jag genom stipendiet även fick en möjlighet att investera i mitt eget ledarskap. Precis efter eventet bestämde jag mig för att arrangera norra Europas största finansevent för tusentals personer och har haft det i fokus hela året. Jag har sparat in på stipendiepengarna och kommer i sommar att kika på en ledarskapsutbildning som jag velat gå väldigt länge.

Snart står vi på slottet igen och lämnar över stafettpinnen till 2018 års stipendiater. Jag ser med spänning fram emot att få träffa dom nya stjärnorna och följa dom mot sina drömmar. Det jag verkligen älskar med Stiftelsen är att den fyller en väldigt viktig funktion genom att lyfta unga förebilder. Hade det inte varit för Stiftelsen Ungt Ledarskap hade jag nog inte tagit mig mod att göra det jag gör idag. Ibland behöver vi unga någon som tror på oss, ser oss och bekräftar oss för att vi ska kunna växa.