Afnan Khabiri om första årets som Kompassrosstipendiat

För ungefär ett år sedan blev jag utsedd till Kompassrosstipendiat. Det har inte bara varit en klapp på axeln för ett  väl utfört arbete. Framförallt har det fungerat som ett startskott och en signal att fortsätta utveckla mig som ung ledare, för att på så sätt kunna hjälpa andra att utveckla sig.

Däremot kommer ingenting gratis, och jag är övertygad om att man utsätts för precis så mycket prövningar som man, med stort engagemang kan klara av.

Inte långt efter att jag mottagit stipendiet ifjol var jag tillbaka i verkligheten, säsongen skulle börja. Efter en långdragen kamp mot den envisa vintern, var den fina gräsmattan på Jokkmokks IP spelbar precis i tid till premiären. Men efter en hel försäsong utan möjlighet att träna ordentligt fick vi det genast betydligt svårare rent sportsligt. De svagare resultaten ledde till en allt större frustration hos de unga spelarna vilket i sin tur byggde upp för den oerhört tråkiga händelsen då en av mina spelare gav utlopp för sin frustration mot domaren. Jag har lärt mig att det är i dessa stunder man kan göra en skillnad på riktigt. Det är enkelt att känna sig väldigt tillfreds när det har gått bra, men det är när man stöter på motgång som man har möjlighet att utveckla sig. Det är i motvinden som jobbet måste göras. Genom gemenskap och målmedvetenhet – i alla väder.

Som Kompassrosstipendiat insåg jag att möjligheterna till utveckling var många, och det är något som jag är väldigt tacksam av att kunnat ta del av. För att kunna utveckla mitt ledarskap inom det området jag verkligen brinner för, beslutade jag mig för att det var dags att flytta tillbaka till Stockholm.

Under de månader jag nu har vart här har jag kunnat använda mig av mina erfarenheter för att uppsöka nya utmaningar. Jag är övertygad att dom kommer hjälpa mig att utveckla mig ytterligare, och det är min förhoppning att alla tidigare och kommande Kompassrosstipendiater också fortsätter att söka nya utmaningar, att inte bli bekväma och istället hittar nya sätt att vara en ännu bättre ledare.