2018

Paulina Olsson

Paulina Olsson, 24 år, social entreprenör och medgrundare av spel och utbildningsföretaget Peppy Pals, tar emot Kompassrosen för att hon ”med värdebaserat ledarskap lär barn om mjuka mänskliga värden och empati med hjälp av hårda tekniska plattformar.”

Med hjälp av appar, filmer och böcker lär sig barn om social och emotionell intelligens vilket ger dem verktyg att sätta ord på känslor, samarbeta och våga tro på sig själva.

Peppy Pals grundades 2013 och utsågs 2016 till ett av världens mest framgångsrika sociala entreprenörsbolag av Ashoka och UBS Social Innovators. Drivkraften att hitta ett verktyg för att hjälpa barn att kunna uttrycka känslor väcktes som 20-åring då hon fick uppleva psykisk ohälsa på nära håll. Paulina Olsson är uppvuxen i Grimmared utanför Varberg med endast 300 invånare, en plats där grunden till hennes värdebaserade ledarskap lades.

– I dag använder barn mellan två och nio år Peppy Pals i över 150 länder, vilket görs med lätthet då varken text eller språk finns i apparna. Genom lek och humor lär sig barn bland annat om självkänsla och empati. Den sociala och emotionella intelligensen är en av de viktigaste färdigheterna för barns framtida välmående och framgång, säger Paulina Olsson.

Paulinas ledarskap kännetecknas av en stark entreprenöriell drivkraft att utveckla och förändra samhället, modet att trotsa motgång och i nyfikenhet ständigt följa den senaste forskningen för att med kunskap driva förändring. I rollen som medgrundare och marknadschef står dörren alltid öppen för medarbetarna. Som ledare inser Paulina också vikten av sitt egna välmående och hon har en helig timme på morgonen när hon yogar, läser eller promenerar för att samla energi.

– Att landa i vem man är som ledare tar tid och jag tror man ständigt kan lära sig från andra. Det jag ska använda stipendiet till är att hitta en mentor eller coach och fokusera på min personliga utveckling för att fortsätta driva frågan om att social och emotionell intelligens ska vara ett lika självklart ämne i skolan som matte och språk är i dag, säger Paulina Olsson.

Pressmeddelande: Peppy Pals Paulina Olsson får Kompassrosen

Om Kompassrosen

Kompassrosen är ett stipendium om 50 000 kr som delas ut av Stiftelsen Ungt ledarskap varje år. Stipendiet går unga ledare och förebilder som visat särskilt prov på mod, omtanke och handlingskraft. Hittills har 34 unga ledare fått stipendiet som ska ge unga ledare en möjlighet till fortsatt utveckling i gott ledarskap.