2022

 

Hanna Larsson

Hanna Larsson, 23 år från Stockholm och grundare av föreningen Psynlighet. Hanna är läkarstudenten som brinner för att skapa ett mer rättvist vårdsystem. Hon grundade därför Psynlighet, en förening som vill synliggöra psykiatrins systematiska brister. Hanna tilldelas stipendiet för att hon: ”med ett värdebaserat ledarskap grundat i omtanke och stort personligt engagemang, går före i kampen för en förbättrad psykisk hälsa för alla.”

Hanna Larsson, 23 år från Stockholm och grundare av föreningen Psynlighet
Hanna är läkarstudenten som brinner för att skapa ett mer rättvist vårdsystem. Hon grundade därför Psynlighet, en förening som vill synliggöra psykiatrins systematiska brister. Hanna tilldelas stipendiet för att hon: ”med ett värdebaserat ledarskap grundat i omtanke och stort personligt engagemang, går före i kampen för en förbättrad psykisk hälsa för alla.”

– Mitt värderingsstyrda ledarskap har till stor del påverkats av min uppväxt och min psykiska hälsa, därför är jag så himla stolt över att uppmärksammas över mitt engagemang med Psynlighet. Jag hoppas att det kommer leda till ännu mer förändring, för jag står inte ut med att se liv gå förlorade i onödan när vi som samhälle egentligen har alla resurser vi behöver för att rädda dem, säger Hanna.

Foto: Natalie Malic

Om Kompassrosen

Kompassrosen är ett stipendium om 50 000 kr som delas ut av Stiftelsen Ungt ledarskap varje år. Stipendiet går unga ledare och förebilder som visat särskilt prov på mod, omtanke och handlingskraft. Vi har delat ut stipendiet Kompassrosen sedan 2007 och gett unga ledare möjlighet till fortsatt utveckling i gott ledarskap.