Välkommen till Stiftelsen Ungt Ledarskap

Tio unga ledare har fortfarande chansen att bli årets Kompassrosstipendiater!
Av hundratals nominerade till årets stipendium är det tio kandidater som sticker ut i mängden. Med starkt fokus på miljö- och klimatfrågan och på människors lika värde, visar de enorm drivkraft att förändra och förbättra samhället och världen på skilda sätt, detta under ett år som är tuffare och mer utmanande än någonsin. Läs mer om dem här!

 

Varje år delar vi ut stipendiet Kompassrosen till unga ledare under 25 år som i sitt ledarskap visat prov på värderingarna mod, omtanke och handlingskraft.

Så leder du värdebaserat i tider av stor ovisshet

Vi har tagit fram åtta tips om hur man leder mer värdebaserat i tider av oro och förändring. Tipsen hjälper dig som ledare att leda mer värdebaserat under tiden av pandemin.

  • Lita och lyssna på din inre kompass och dina värderingar
  • Ta ett steg tillbaka och titta på organisationens värderingar
  • Ta hand om ditt team och lyssna in hur de mår
  • Kliv fram som ledare och led med kontinuitet
  • Ledaskap handlar om att våga fatta tuffa beslut
  • Var modig! Ta nya riktningar i ditt företagande, organisation och ditt ledarskap
  • Håll i och håll ut!
  • Ikläd dig inte rollen som superhjälte

Läs tipsen i sin helhet här!
Kompassrossamtalen finns här!

Årets Kompassrosstipendiater är: Omar Alshogre, Syrian Emergency Task Force, Frida Caballero, Girls in Tech Sweden, Oliver Titikic, vd och medgrundare till juristbyrån AURIX och Victoria Söderlund, ledare och kårordförande i Rogsta scoutkår. Med högt engagemang, enorm drivkraft och stor ödmjukhet bidrar de till ett öppnare, mer inkluderande och jämställt samhälle, samtliga med stöd i ett värdebaserat ledarskap. Hurra för er!

SNACKA UNGT LEDARSKAP!

Vår podd inspirerar dig som lyssnare att utveckla ditt ledarskap och självledarskap. I modiga samtal över generationsgränser diskuteras vad som krävs för att göra skillnad och leda värdebaserat. I den här podden bjuder de in ledare som de inspireras av. Lyssna här eller där poddar finns.

Omar Alshogre om det värdebaserade ledarskapet och den unga generationen

Läs mer

Hamza Mostafa – vad gör du nu?

Läs mer

Victoria Söderlund om det värdebaserade ledarskapets roll i vardagen 2021

Läs mer

Varje år delas Kompassrosen ut till unga ledare som visat att de tagit ett ansvar och visat ett engagemang utöver det vanliga, och i handling visat prov på värderingarna mod, omtanke och handlingskraft.