Välkommen till Stiftelsen Ungt Ledarskap

Nominera en ung ledare till Kompassrosen 2022 genom att klicka här!
Nomineringen är öppen till och med den 31 januari 2022.

Diplom- och stipendieceremoni 2021
Vid en ceremoni på Kungliga slottet den 18 november diplomerades 130 deltagare efter att ha avslutat utbildningen Värdebaserat ledarskap och 7 unga ledare tog emot Kompassrosstipendiet för sitt modiga, omtänksamma och handlingskraftiga ledarskap. Talare vid ceremonin var: H.M. Konungen, Jan Eliasson, Liza Rosenberg och Rebecca Sundberg.

2021 års Kompassrosstipendiater är:
Eleonora Svanberg, 22 år, Emina Sesto, 23 år och Muna Idow, 23 år
– Tre unga värdebaserade kvinnliga ledare tar emot årets stipendium.

Årets Kompassrosstipendiater är Muna Idow, 23 år som driver Mermaid simskola i Göteborg, Emina Sesto, 23 år och verksamhetschef för tre LSS-boenden i Uppsala kommun och Eleonora Svanberg 22 år, medgrundare till Girls in STEM i Stockholm. Med högt engagemang, stort mod och mycket omtanke visar de vägen och är förebilder och skapar förutsättningar för sina medmänniskor i deras verksamheter. Läs mer om dem här!

 

Varje år delar vi ut stipendiet Kompassrosen till unga ledare under 25 år som i sitt ledarskap visat prov på värderingarna mod, omtanke och handlingskraft.

Så leder du värdebaserat i tider av stor ovisshet

Vi har tagit fram åtta tips om hur man leder mer värdebaserat i tider av oro och förändring. Tipsen hjälper dig som ledare att leda mer värdebaserat under tiden av pandemin.

  • Lita och lyssna på din inre kompass och dina värderingar
  • Ta ett steg tillbaka och titta på organisationens värderingar
  • Ta hand om ditt team och lyssna in hur de mår
  • Kliv fram som ledare och led med kontinuitet
  • Ledaskap handlar om att våga fatta tuffa beslut
  • Var modig! Ta nya riktningar i ditt företagande, organisation och ditt ledarskap
  • Håll i och håll ut!
  • Ikläd dig inte rollen som superhjälte

Läs tipsen i sin helhet här!
Kompassrossamtalen finns här!

Årets kandidater till Kompassrosstipendiet – tio unga ledare och förebilder!
Av hundratals nominerade till årets Kompassrosstipendium var det tio kandidater som sticker ut i mängden. Med starkt fokus på miljö- och klimatfrågan och på människors lika värde, visar de enorm drivkraft att förändra och förbättra samhället och världen på skilda sätt, detta under ett år som är tuffare och mer utmanande än någonsin. Läs mer om dem här!

SNACKA UNGT LEDARSKAP!

Vår podd inspirerar dig som lyssnare att utveckla ditt ledarskap och självledarskap. I modiga samtal över generationsgränser diskuteras vad som krävs för att göra skillnad och leda värdebaserat. I den här podden bjuder de in ledare som de inspireras av. Lyssna här eller där poddar finns.

Läs mer

Muna Idow om första tiden som Kompassrosstipendiat

Läs mer

Emina Sesto om första tiden som Kompassrosstipendiat

Läs mer

Varje år delas Kompassrosen ut till unga ledare som visat att de tagit ett ansvar och visat ett engagemang utöver det vanliga, och i handling visat prov på värderingarna mod, omtanke och handlingskraft.