Välkommen till Stiftelsen Ungt Ledarskap

Årets Kompassrosstipendiater är: Omar Alshogre, Syrian Emergency Task Force, Frida Caballero, Girls in Tech Sweden, Oliver Titikic, vd och medgrundare till juristbyrån AURIX och Victoria Söderlund, ledare och kårordförande i Rogsta scoutkår. Med högt engagemang, enorm drivkraft och stor ödmjukhet bidrar de till ett öppnare, mer inkluderande och jämställt samhälle, samtliga med stöd i ett värdebaserat ledarskap. Hurra för er!

Varje år delar vi ut stipendiet Kompassrosen till unga ledare under 25 år som i sitt ledarskap visat prov på värderingarna mod, omtanke och handlingskraft.

Under våren har vi pratat med ett par Kompassrosstipendiater om hur ledarskapet förändrats under tiden av Corona-pandemins spridning och vilken roll det värdebaserade ledarskapet spelar i tider av kris och förändring. Under de kommande veckorna kommer vi att släppa en miniserie där Kompassrosorna berättar mer om vilka förändringar de har fått göra och hur deras ledarskap utmanats och utvecklats.

SNACKA UNGT LEDARSKAP!

Vår podd inspirerar dig som lyssnare att utveckla ditt ledarskap och självledarskap. I modiga samtal över generationsgränser diskuteras vad som krävs för att göra skillnad och leda värdebaserat. I den här podden bjuder de in ledare som de inspireras av. Lyssna här eller där poddar finns.

”I want to develop and become a fantastic leader regardless of the context – because good leaders generate good leaders.”

Läs mer

Ingenting är omöjligt, även om det känns så. Du må ha många hinder på vägen, men det är okej att vara sårbar och be om hjälp.

Läs mer

”Det kändes som att vi känt varandra hela livet. När olikheter möts – det är då magi skapas.”

Läs mer

Varje år delas Kompassrosen ut till unga ledare som visat att de tagit ett ansvar och visat ett engagemang utöver det vanliga, och i handling visat prov på värderingarna mod, omtanke och handlingskraft.