Muna Idow om första tiden som Kompassrosstipendiat

Jag ser ett behov av att det behövs flera unga ledare som vågar göra skillnad på riktigt. Det behövs ledare som Kompassrosensstipendiater i föreningslivet om Sverige ska nå en bättre integration.

För mig personligen var det uppenbart att mina syskon, min familj och mina vänner såg och ser mig som en bra förebild och tycker att jag är en god ledare, men jag hade aldrig tänkt att andra människor skulle se mig som en så god ledare som mina närmaste tycker att jag är. Vikten av positivitet och passion tydliggjordes i samband med nomineringen till Kompassrosen och det blev tydligt att det i samhället finns folk som verkligen bryr sig om vår värld. Jag blir så himla glad av att samhället har koll och uppmärksammar det som vi unga gör. Jag har uppskattat att många tog tiden att nominera oss som unga och vill lyfta det fina vi gör och brinner för. Under processen var det verkligen pirrigt i magen för att alla var så himla viktiga och duktiga unga ledare och förebilder på deras sätt. Men ändå ville man gärna vara Kompassrosstipendiat för att det är så himla fantastiskt att bli och vara det.

Jag tyckte att det var riktigt bra och viktigt för mig personligen att mitt ledarskap bekräftades även om jag inte riktigt såg ett behov att det måste bli bekräftad så blev det ändå en viktig punkt för mig. Det har varit inspirerande som skapar nytta för mig och för andra ungdomar. Jag har alltid älskat att få finnas där för de som behöver mig mest och jag tänker att stipendiet underlättar detta för mig detta genom att mitt ledarskap blivit uppmärksammad i press och medier. Med det menar jag att fler har lätt att se mig som ett exempel att det är möjligt. Att det är möjligt att fly men ändå starta om och våga drömma om till att bli den man vill bli. Och att man kan på det sättet inspirera och motivera fler att levat är godare om man jobbar med att se från ett annat perspektiv.

Stipendiet ger mig mycket möjligheter som till exempel nätverk, coaching och personlig utveckling och jag kommer att fortsätta att vara en bra förebild. Jag vill med hjälp av stipendiet utvecklas som ledare med hjälp av olika viktiga utbildningar som Värdebaserat ledarskap och liknande som får mig att bli bättre ledare som har kompetensen att skapa ännu fler ledare för framtiden.

Jag ser ett behov av att det behövs flera unga ledare som vågar göra skillnad på riktigt. Det behövs ledare som Kompassrosensstipendiater i föreningslivet om Sverige ska nå en bättre integration och det är just därför jag ska nominera en ung ledare för att den ledaren ska bli sedd och hörd för att fler ska anse att de är också viktiga i samhället.

Muna Idow, 2021-09-01