Frida Caballero om vikten av det unga värdebaserade ledarskapet

”Jag växte upp i tron att jag inte kunde leda eller bli chef eftersom jag inte hade något gemensamt med den ensidiga bilden av näringslivskvinnor som syntes i media.”

I skrivande stund sitter jag i ett café helt själv. Det är inte så mycket folk vid den här tiden pga av corona så jag passar på att slå mig ner här. Ibland tycker jag att det kan vara ganska skönt med ett tomt café när jag behöver tänka och skriva ner mina reflektioner. Detta inlägg kommer handla om vikten av det unga värdebaserade ledarskapet.

För mig är det väldigt tydligt att unga ledare behövs. Det är vanligt att man kopplar ungt med oerfarenhet. Allt för många unga ledare blir ifrågasatta om sin kunskap. Jag personligen kopplar ungt till ”nytt perspektiv”. Jag uppmuntra de äldre att stötta de yngre i att våga ta på sig ledarrollen, dels för att unga ledare är viktiga för Sveriges framtid. Varje gång jag får äran att föreläsa för ungdomar vet jag att jag får chansen att kommunicera med människor med en vacker gnista inom sig, en gnista till att vilja påverka sitt liv och omvärlden. Vi kan lära oss mycket från den äldre generationen, men de äldre kan också lära sig mycket från oss unga ledare också. Med nya kunskaper, tankesätt och verktyg kommer vi att inspirera och väcka nyfikenhet.

Jag har fått lära mig att man blir en bra ledare i interaktion med andra. Ju mer jag utvecklar mig själv, desto bättre ledare blir jag. En bra ledare blir inte bra ledare på grund av den makt eller inflytande de har, utan på grund av den förmåga de har att använda sitt inflytande för att lyfta andra. Mina värderingar styr mitt ledarskap. Mitt ledarskap drivs av mångfald, inkludering och jämställdhet. Det gäller vid rekrytering, möten och när jag ska driva organisationer. Jag kommer inom kort börja ta på mig mer ansvar och leda mer människor. Jag tänker mer på andra än mig själv, då jag vill det bästa hos folk. Jag vill leda föredömligt och få andra att tänka ”kan hon kan jag”. Min mission är att sprida kunskap om värdebaserat ledarskap och få chefer att tänka annorlunda. Jag växte upp i tron att jag inte kunde leda eller bli chef eftersom jag inte hade något gemensamt med den ensidiga bilden av näringslivskvinnor som syntes i media. Jag vill visa ett sårbart ledarskap, då de flesta som syns i media har en polerad yta, vilket jag personligen tycker inte är inspirerande. Jag vill också visa att alla kan bli ledare. Man måste få bort bilden av att det är bara en typ av person som kan bli ledare. Jag tycker det saknas mer ledare. Okunskap om vad ledarskap innebär, förlegade normer i samhället samt en tro om att det bara är en viss typ av personer som kan bli ledare, under allt för många år, skapat ett kraftigt underskott av unga ledare, men främst kvinnliga ledare.

För dig som undrar hur man blir en bra ledare så kan jag avsluta inlägget med att tipsa dig att fråga dig själv vilken ledare du skulle velat ha eller se i världen, Och var den ledaren. Många gånger vet man hur man vill vara, men så dras man in i förväntningar och krav. Kom ihåg att vara den ledare som du är tänkt vara och håll dig fast i dina värderingar.

Frida Caballero, 2021-02-15