Oliver Titikic: Att vara sig själv är det finaste som finns

Att vara sig själv är det finaste som finns. Vi alla har en egen personlighet som är unik och det är viktigt att vi vågar visa den. Att visa sig sårbar kan vara svårt och det kan vara skrämmande, men att visa sig sårbar är modigt. Vi lever i ett samhälle där det är vanligt att vi håller uppe en fasad, en fasad med syfte att andra människor ska gilla oss, acceptera oss och älska oss. Detta har präglats ännu mer av den digitala världen. Jag tycker det är enormt viktigt att vi vågar vara oss själva och genuina mot varandra. För att göra detta så måste vi ha förståelsen att vi inte är perfekta, det finns ingen som är perfekt utan det som är viktigt är att vara sig själv och älska sig själv för den du är. Vi alla har egenskaper som är bra och egenskaper som är mindre bra samt motgångar som vi väljer att tona ner. Vi måste våga lyfta fram och dela med oss av motgångar såväl som framgångar då båda har format oss till personen vi är idag. Motgångar är inte roligt men de är nyttiga, det är där vi lär oss som mest och det är en stor del av livet. Vi måste lära oss att uppskatta och vara stolta över våra framgångar och våra motgångar.

Kan vi visa oss sårbara så når vi varandra och förstår varandra på djupet. Det är då vi skapar tillit och kan hjälpa varandra framåt. För mig innebär tillit att vi finns där för varandra i både vått och torrt, att vi ställer upp för varandra och vi kan räkna med varandra när det är som jobbigast. Tillit går två vägar, vi måste våga ge tillit för att få tillbaka tillit.

Jag har växt upp i en familj där vi har en stark familjär kultur, vad som än händer finns vi där för varandra och hjälper varandra framåt. Vi delar våra framgångar med varandra och vi delar med oss av våra motgångar, vi skapar en öppenhet vilket medför en tillit till varandra. Detta har jag tagit med mig till entreprenörskapen. Att skapa en familjär kultur där det finns en öppenhet, där det är okej att göra misstag, där det är okej att visa sig sårbar och det är vackert att vara sig själv. Jag tycker det är enormt viktigt att det finns en familjär företagskultur där alla kan vara sig själva. Där vi hjälper varandra i våra motgångar och vi firar framgångarna tillsammans. Vi kan vara en bidragande faktor till ett bättre samhälle samt vara förebilder för nästa generation. Vi kan skapa ett bättre samhälle tillsammans. En för alla, alla för en.