”För att skapa tillit för andra måste jag först lita på mig själv vilket jag inte alltid har gjort.”

I januari höll vi en workshop med tillit och värdebaserat ledarskapet som tema. Det blev en otroligt givande och lärorik förmiddag. Vi har alla våra egna tolkningar av vad tillit innebär, och i mitt ledarskap är grunden för tillit att skapa förtroende. Det är först när en person har förtroende för en som den också kan lita på en, bolla sina idéer och visa sin sårbara sida för en.

Jag har med tiden insett att tillit dock först måste börja hos mig. För att skapa tillit för andra måste jag först lita på mig själv vilket jag inte alltid har gjort på grund av ren osäkerhet, men jag har nu på senare år blivit tryggare i mig själv och vågat utmana mig och mina rädslor. Tillit och ledarskap är två begrepp som för mig går in i varandra. Ledarskap för mig handlar om att visa vägen, och hur ska jag visa vägen om jag inte litar på mig själv och min kapacitet? Och viktigast av allt, hur ska andra kunna lita på mig om jag själv inte litar på mig?

Det bästa med workshopen var att få ta del av alla fantastiska människors reflektioner och erfarenheter från tillit kopplat till ledarskap. Vi hade en fantastisk gästföreläsare som gav mig en stor inspirationsboost. Han påminde mig om något jag ofta glömmer; att man ska lita på processen och att förändring tar lång tid. Det var en härlig stämning och jag längtar redan till nästa års workshop!

Hamza Mostafa