Shanga Aziz om första tiden som Kompassrosstipendiat

Att ta emot Kompassrosen är en stor ära som kommer med ett förtroende och ett ansvar. Det skapar en möjlighet att själv och tillsammans med andra unga ta över stafettpinnen, visa vägen framåt och lämna över den till nästa generation. 

Stipendiet har gett mig och framför allt oss i vår organisation modet att våga utmana samhället ytterligare ett steg. Det har varit en påminnelse om att alla de besöken hos föreningar, i omklädningsrummen, sena kvällar flera dagar i veckan, är mer än bara några serie träffar. 

 

Vi skapar en unik mötesplats där unga killar för första gången får ett rum att prata om det vi många gånger avråds ifrån att prata om som killar. Känslor. Vikten av att våga vara själv. Verktygen för att säga ifrån när oschyssta situationer uppstår. Ett arbete för att skapa nästa generations förebilder. De ungdomar vi träffar i omklädningsrummen är samma personer som vi framöver kommer möta på arbetsplatser, som våra grannar och på läktaren till fotbollsmatcher.

 

Som Kompassrosstipendiat har jag fått djupdyka i och utveckla det personliga ledarskapet, fått en större insikt om vikten av att visa på handlingskraftiga lösningar och blivit välkommen till ett stort nätverk bestående av andra unga som är övertygade om att vi alla är en del av både nutiden och framtiden. 

Det är jag otroligt tacksam för och hoppas på att vi blir fler i rörelsen framåt.