Aliya Sabir om första året som Kompassrosstipendiat

Kompassrosen har egentligen blivit en milstolpe i mitt liv. En milstolpe som var dag påminner mig om hur viktigt det är att våga. Våga göra det man tror på och att våga lita på sin egen kapacitet att åstadkomma stora och fantastiska saker. Kompassrosen pryder just nu min vägg i mitt sovrum. Varje gång jag kollar på den förstår jag hur viktigt det är att aldrig någonsin ge upp när det är som svårast. Den får mig att aldrig glömma den makt jag egentligen har, makten att förändra samhället. Rätt mäktigt egentligen.

Jag kommer alltid att vara tacksam över kvinnan som såg mitt engagemang som 16-åring när jag för första gången stod på scen för över hundra personer och skulle prata om integration. Tack Lillemor. För att du uppmärksammade mig och hjälpte mig att öppna så många dörrar genom att ge mig en liten nyckel som passar.

Mitt driv slocknar aldrig och med hjälp av mitt stipendium kommer jag ge andra ungdomar och barn nycklar som passar de dörrar de vill öppna.