Afnan Khabiri om ungas möjligheter att påverka

Runtom i Sverige idag så finns det väldigt många unga ledare som gör väldigt mycket gott för vårt samhälle. Allt ifrån unga ledare i föreningsliv, entreprenörer och integrationsproffs. Trots att många unga vill göra gott så är det för många som ifrågasätter deras intentioner.

Jag anser att personer på ledande positioner borde ha tilltro till dagens unga ledares förmågor att ta ansvar, deras driv och entusiasm.När unga ledare vill visa framfötterna så måste chansen ges dem; när unga ledare släpps fram så får dem möjligheten att vara goda förebilder för nästkommande generationer och en god cirkel skapas.

Unga människor kan komma med nya och vågade infallsvinklar på ibland gamla problem. Våga utnyttja det. Ge oss chansen att använda vår drivkraft. Ibland kan det bli fel, men sällan galet.

Dagens samhälle går snabbare och snabbare och då kan det behövas snabba lösningar. Där kan vi unga ledare göra en stor insats genom vårt engagemang, glöd och vår naivitet: vi testar, vi kör!